24 april 2022
15:00

Pol/Svanstein

Referat: Unbyns IF - Pol/Svanstein

Andra matchen i Lilla Coop Cup spelades mot Pol/Svanstein på ett soldränkt Boden Arena.
Vi startar med Vispen i mål, Fille, Werme, Stefan och Axel i backlinjen. Adde och Zacke med Simon framför. Jeppe, Macke och Tong bildar anfallstrio. Avbytare är Robbs, Manouby och Herman.

Vi sa att vi skulle gå in och ta kommandot direkt, vilket vi också gjorde genom en aktiv press där vi kan vinna boll ganska högt upp och hittar fram med kombinationsspel. 1-0 kommer redan efter 12 min då vi spelar en klassisk möt-stöt-stick där Simon snyggt sticker in på Macke som kan lägga in ettan. Redan i minut 19 kommer 2-0 där vi spelar ett snabbt kombinationsspel på kanten som frispelar Tong som får in ett fint inlägg på bortre stolpen där Jeppe fyllt på fint och kan knoppa in bollen.
Vi dominerar rätt rejält och rullar över dom i våg efter våg. Får några hörnor där nyintränad variant ser rätt bra ut. Skall bli kul att försöka utveckla den. Dom reducerar när ett inlägg kommer rakt i solen för Werme som missar bollen. Lite trist och dom får lite energi, men i 34:e tar vi så ledningen till 3-1 efter att Macke frispelats av Adde fint. I 42:a så gör vi 4-1 efter en fin svepande boll och återigen vinner Macke duellen och kan lägga in bollen. Härlig utdelning på en bra halvlek där vi i stort sett gör det vi snackade om innan.

Tyvärr blir andra halvlek nåt som inte går till historien som en välspelad historia. Vi blir lite passiva samtidigt som dom ryckt upp sig. Och när dom känner at dom kan kontrollera skeendet så får dom mer energi.
Men vi håller emot bra och har några halvchanser. Vi gör 5-1 efter ett fint inspel från Herman till Manouby som lägger in bollen, dock ur offsideposition, så inget mål men en bra prestation.
Dom kan göra 4-2 i slutet när vi stöter bort oss och missar ställa offside. Det kan visa sig viktigt om Gällivare vinner med mer.

Totalt sett en bra insats där vi fortfarande är obesegrade under försäsongen. Backlinjen bra och stabil. Mitten kan kombinera bra och vinner närkamper. Framåt är vi heta där naturligtvis Macke sticker ut med två baljor, men även Tong som river upp stora sår på deras vänstersida och levererar en assist. Jeppe rivig och stark som väntat. Bra inhopp av Robbs, Manouby och Herman som sånär kröns med ett mål